Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Allsvenskan: Τα βλέμματα στην ουρά

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα της Σουηδίας και οι μάχες για τον πρωταθλητή, για τις ομάδες που θα κερδίσουν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και για αυτές που παλεύουν για την παραμονή έχουν... φουντώσει! 

Στο σημερινό πρόγραμμα τα βλέμματα στρέφονται στη μάχη της ουράς, με τις Σούντσβαλ και Σιριάνσκα να έχουν εκτός έδρας δοκιμασίες. Η Σούντσβαλ είναι αυτή τη στιγμή στη 14η θέση με 28 πόντους και απέχει δύο από την απευθείας παραμονή. Η νίκη είναι μονόδρομος για να ελπίζει σε αποφυγή των μπαράζ για την παραμονή, αφού την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Χάκεν, που λογικά θα έχει ενδιαφέρον για τον τίτλο ή έστω για την έξοδο στην Ευρώπη.

"Κληρώνει" για μία

Η Παρί Σεν Ζερμέν συναντά σε εντός έδρας αναμέτρηση τη Μαρσέιγ, στο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των "16" για το League Cup της Γαλλίας.


Οι πρωτευουσιάνοι δεσπόζουν στην κορυφή του Championnat, καθώς μετά τις αρχικές απώλειες βαθμών που είχαν, πέτυχαν σερί συνεχόμενων νικών και έφτασαν τους 22 βαθμούς.

Τελευταίο τους "θύμα" ήταν η Νανσί, στην έδρα της οποίας επικράτησαν με 1-0, αποτέλεσμα που προσφέρεται στο 6,50 για να εμφανιστεί γι’ αυτούς και απόψε.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Preview Super League: Δοκιμασία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη

Preview Super League: Δοκιμασία του Παναθηναϊκού στην Κρήτη
17:15 ΟΦΗ – ΠΑΝΑΘΝΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: 8-11-22

ΟΦΗ: Πήρε νίκη ψυχολογίας και αποδείξεων την περασμένη αγωνιστική, αφού επικράτησε μέσα στα "περιβόλια" στο τοπικό ντέρμπι με τον Πλατανιά με 2-1 και έδειξε ποιος είναι το... αφεντικό της Κρήτης. Μπορεί να μην ήταν απόλυτα καλύτερος από τον αντίπαλο, αλλά έδειξε από την αρχή σθένος, ενώ έψαξε με υπομονή τα δύο γκολ που του χάρισαν τη νίκη. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί αναμέτρηση που η ομάδα παραμένει αήττητη και σήμερα θέλει να διευρύνει το σερί της.

Όλα παίζονται στον 1ο όμιλο του Europa League

Παναθηναϊκός, Λάτσιο, Μάριμπορ και Τότεναμ διεκδικούν επί ίσοις, σχεδόν, όροις την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Ένα απίστευτο αυτογκόλ του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 26’ έβαλε μπροστά στο σκορ της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ τους Ρωμαίους, με το "τριφύλλι" να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, προσπάθησε να μπει δυνατά και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο αυτό κατέστη δυνατό μόνο μετά τις αλλαγές του Ζεσουάλντο Φερέιρα και την είσοδο των Τοτσέ, Κουίνσι και Μαυρία στον αγωνιστικό χώρο.

Κύπρος: Ευκαιρία για διπλό έχει η ΑΕΛ

Με τον εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛ κόντρα στον Αγία Νάπα ολοκληρώνεται η δράση στην 7η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος. 

Σε νέα εποχή πέρασε πλέον η ΑΕΛ, η οποία έχει στον πάγκο της τον Πορτογάλο Ζόρζε Κόστα. Με την εντός έδρας ήττα από τη Φενέρμπαχτσε για το Europa League, η πρωταθλήτρια Κύπρου μετράει πλέον μια μόλις νίκη στους επτά τελευταίους της αγώνες και αυτή είναι υπό αμφισβήτηση, μιας που εκκρεμεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής, για χρήση τιμωρημένου παίκτη. 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Preview Super League Σαββάτου:ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΟΚ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2003: 1-1-2

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κατάφερε να πήρε το πρώτο της διπλό την φετινή σεζόν, αφού επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου με 1-0 και πήρε απόσταση 3 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Κέρκυρα έδειξε υπομονή στο παιχνίδι της στην Νέα Σμύρνη, δεν αγχώθηκε για το αποτέλεσμα και κατάφερε με γκολ του Καραλή στο 71' να πάρει τη νίκη. Ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των παικτών του ήταν ο Άκης Μάτζιος, που ζήτησε θετικό αποτέλεσμα και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Είναι εμφανές ότι παιχνίδι με το παιχνίδι η Κέρκυρα ανεβάζει στροφές και είναι ολοένα και καλύτερη. Το ματς με τον Πανιώνιο ήταν το πρώτο που η ομάδα κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη της εστία της και αυτό είναι ένα από τα δείγματα βελτίωσης που λέγαμε. Στο αγωνιστικό κομμάτι, θα απουσιάσει μόνο ο ανέτοιμος Γιάντσης.

Preview πάμε στοίχημα Serie A:ΣΙΕΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ (από 2001): 7-4-9
ΠΕΡΥΣΙ: ΣΙΕΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ 4-1

ΣΙΕΝΑ: Αν και προηγήθηκε με τον Ρετζινάλντο στο 59’, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, δεχόμενη γκολ δύο λεπτά αργότερα. Δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 63’ και η αξιόμαχη Αταλάντα πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 82’. Αυτή ήταν η 3η σερί ήττα με το ίδιο σκορ. Μπορεί να έπιασε «πάτο» στη βαθμολογία με 2 βαθμούς, αλλά αυτό οφείλεται στη τιμωρία των 6 βαθμών που της έχει επιβληθεί. Αμφίβολοι ο αμυντικός Κοντίνι (2 συμμ.), ο μέσος Ροσίνα (5 συμμ.) και ο επιθετικός Μπογκντάνι (1 συμμ.). Σίγουρα εκτός ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Καμπανιόλο, οι αμυντικοί Μπελμόντε, Μαρτίνες, ο μέσος Ροντρίγκες (5 συμμ.) και ο επιθετικός Λαρόντο.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Europa League: 3ος όμιλος

Η ΑΕΛ με νέο προπονητή υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε σε ένα... ιστορικό παιχνίδι, ενώ η Μαρσέιγ, επί γερμανικού εδάφους, θέλει να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση της Γκλάντμπαχ.

22:05 ΑΕΛ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο κακός χαμός γίνεται στο στρατόπεδο της ΑΕΛ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με αφορμή τη χρησιμοποίηση τιμωρημένου παίκτη, στη νίκη με 2-1 επί της Νέας Σαλαμίνας και στη θέση του προσελήφθη ο Ζόρζε Κόστα. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για την ομάδα της Λεμεσού μετά από πέντε αγώνες και κινδυνεύει να το χάσει στα... χαρτιά.

Preview Europa league: Λυων - Αθλετικ Μπιλμπάο



Έχοντας κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια στον όμιλο, η Λυών μπορεί να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον επόμενο γύρο αν πάρει με τρεις βαθμούς κόντρα στην Μπιλμπάο, την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Europa League την περσινή σεζόν.

Οι Γαλλοι κάνει εκπληκτικά πράγματα αυτή τη σεζόν αν και έχασαν πολύ σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι.

Ο Hugo Lloris, Aly Cissokho, Ederson και Kim Kallström έφυγαν από την ομάδα, ενώ ήρθαν οι Bisevac, Fabian Monzon και Arnold Mvuemba που είναι οι μόνες αξιοσημείωτες μεταγραφές.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σε αγωνιστική άνοδο η Ιντερ.




Ο προπονητής της Ιντερ, Αντρέα Στραματσόνι φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Κατανια.

Η Ιντερ με αυτό το τρίποντο πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρό έχοντας παράλληλα πολύ καλό ρυθμό.

Οι Μιλανέζοι κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Αντόνιο Κασάνο στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη και παρά τις ευκαιρίες της Κατάνια οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ροντρίγκο Παλάσιο, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Με απουσίες στη Γαλλία

Αρκετά προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός εν όψει της αναμέτρησης με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν υπολογίζει στους Σιόβα, Φετφατζίδη, Παπάζογλου και Ιμπαγάσα.
Ο πρώτος δεν πρόλαβε τελικά να είναι έτοιμος μετά τον τραυματισμό του από το ματς της Εθνικής Ομάδας με την Σλοβακία και τελικά θα μείνει στην Αθήνα μαζί με τους άλλους τρεις συμπαίκτες του.

Preview Super League: "Το αφεντικό της Κρήτης"

Preview Super League: "Το αφεντικό της Κρήτης"
20:30 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΟΦΗ
ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ: -

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Πήρε διπλό τεράστιας σημαίας την περασμένη αγωνιστική μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με αντίπαλο τον Άρη, αφού επικράτησε με 2-1 . Το καλύτερο όμως για την ομάδα της Κρήτης δεν ήταν μόνο οι 3 βαθμοί, αλλά και η απόδοση της ομάδας, που αποτελεί την φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς δεν κινδύνευσε και κατάφερε να ανοίξει και το σκορ στο 36 με τον Κάλαϊζιτς, ενώ στην επανάληψη κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 66' και κινδύνευσε ελάχιστα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Βρίσκεται αρκετά ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και σήμερα έχει την ευκαιρία με τη νίκη επί του "αιωνίου" ΟΦΗ να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Εντός έδρας η ομάδα εμπνέει εμπιστοσύνη, αφού σε τρεις αναμετρήσεις μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Το μεγάλο όπλο για την ομάδα των Χανιών βρίσκεται στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, που την έχει κάνει να δεχθεί μόλις 4 γκολ στο πρωτάθλημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι θα απουσιάσουν οι Αργυρόπουλος, Ντόε και Αρότσα.