Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Προγνωστικα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — Λίβερπουλ

 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτός θα είναι ο τρίτος επίσημος αγώνας τους το 2024. Η Γιουνάιτεντ ήταν πιο επιτυχημένη, μοιράστηκε τους βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε να αποκλείσει τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας την περασμένη σεζόν, κόντρα στις εταιριες στοιχηματων.

Σύμφωνα με εμένα, η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη θέση λόγω της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς έχασε τέσσερις σημαντικούς βαθμούς την περασμένη σεζόν.

Φυσικά, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ χάρηκαν και θα είναι και πάλι αν δεν κερδίσει η Λίβερπουλ. Ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ δέχεται μεγάλη πίεση, έτσι αυτό είναι ένα κομβικό παιχνίδι.

Έχει αρκετές ανησυχίες για τραυματισμούς καθώς οι Λένι Γιορό, Τιρέλ Μαλάσια και Λουκ Σο παραμένουν μη διαθέσιμοι στην άμυνα. Ο τελευταίος υπέστη ακόμη έναν τραυματισμό μετά την επιστροφή του στο Euro 2024, παραγκωνίζοντας τον μέχρι μετά τη διεθνή διακοπή του Σεπτεμβρίου.

Ο επιθετικός Ράσμους Χέιλουντ εξακολουθεί να απουσιάζει μετά από τραυματισμό του οπίσθιου μηριαίου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Βίκτορ Λίντελοφ είναι αμφίβολος για τη σύγκρουση της Κυριακής, αλλά θα μπορούσε να εμφανιστεί σε κάποια ιδιότητα, ενώ ο Τζέιντον Σάντσο πήγε στην Τσέλσι.

Την Τρίτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε σε συμφωνία 50 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του μέσου Μανουέλ Ουγκάρτε από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης πιθανές πρόσθετες πληρωμές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια στιγμή ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ προσχώρησε στη Νάπολι της Serie A για 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ καλά τη «μετά-Κλοπ» εποχή, τουλάχιστον τους δύο πρώτους αγώνες. Ο νέος προπονητής Αρνέ Σλοτ σίγουρα αισθάνεται κάποια πίεση, αλλά δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Οι Κόκκινοι κέρδισαν αρχικά την νεοφώτιστη Ίπσουιτς και μετά την Μπρέντφορντ, αμφότερες με 2-0. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σημείωσε τρία γκολ και έδωσε μία ασίστ. Αλλά πρέπει επίσης να αναφερθεί ο Λουίς Ντίαζ, που παίζει σαν να είναι φτιαγμένος για το στυλ ποδοσφαίρου του Άρνε Σλοτ.

Ο Κολομβιανός εξτρέμ ακολούθησε την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Ίπσουιτς με άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αυτή τη φορά στο Άνφιλντ εναντίον της Μπρέντφορντ. Ο Λουίς Ντίαζ κατέγραψε την 100ή του εμφάνιση με τη Λίβερπουλ από τότε που πήγε από την Πόρτο τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 27χρονος έχει πετύχει 25 γκολ μέχρι στιγμής, αλλά είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του. Ο Σλοτ δεν έχει σημαντικούς παίκτες που λείπουν, μόνο ο Κέρτις Τζόουνς αξιολογείται ως αμφίβολος. Πιθανότατα ο Ολλανδός προπονητής θα ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας έρχεται πολύ νωρίς για τη νέα μεταγραφή, τον Κιέζα.

Προγνωστικα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ — Λίβερπουλ:

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ είναι οι δύο πιο επιτυχημένοι Αγγλικοί σύλλογοι. Η Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει 63 τρόπαια, ενώ η Λίβερπουλ 60. Ο σύλλογος από το Άνφιλντ κυριάρχησε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1975 έως το 1990, κατακτώντας 11 πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ευρώπης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εν τω μεταξύ, κυριάρχησε στην εποχή του Φέργκιουσον, από το 1993. Εκείνη την περίοδο οι Κόκκινοι Διάβολοι κέρδισαν 13 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και δύο Κύπελλα Ευρώπης. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι και περιμένω από τους παίκτες και των δύο ομάδων να δώσουν τα μέγιστα.

Κάτι άλλο θα προσθέσει επίσης άρωμα στο ντέρμπι — και οι δύο ομάδες διοικούνται από Ολλανδούς προπονητές. Ο Τεν Χαγκ και ο Σλοτ είχαν ανταλλάξει γροθιές στο παρελθόν όταν ο Τεν Χαγκ ήταν ακόμα κόουτς του Άγιαξ και ο Σλοτ ήταν επικεφαλής της Φέγενορντ και της Άλκμααρ. Έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, βλέποντας τις ομάδες τους να κερδίζουν δύο παιχνίδια η κάθε μία σε αυτές τις συγκρούσεις. Το 2020, η Άλκμααρ του Σλοτ έχει νικήσει δύο φορές την ομάδα του Άγιαξ του Τεν Χανγκ. Αλλά ο Έρικ πήρε την εκδίκησή του τη σεζόν 2021/22, νικώντας την ομάδα της Φέγενορντ του Άρνε δύο φορές στην Eredivisie.

Νομίζω ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα χάσει σήμερα. Το πλεονέκτημα έδρας είναι ο βασικός λόγος για την επιλογή μου. Οι οπαδοί των γηπεδούχων θα διασκεδάσουν να δουν τη Λίβερπουλ να χάνει βαθμούς στο όλντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη κερδίσει τη Λίβερπουλ δύο φορές το 2024, οπότε γιατί όχι ξανά. Τέλος, πιστεύω ότι ο σλοτ θα είναι πλήρως ικανοποιημένος με μια ισοπαλία.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ vs Λίβερπουλ Επιλογή: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ +0,5 ΑΗ @ 2,02 στις εταιριες στοιχηματων