Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Φερνάντο Σάντος: Το Euro 2004 άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού.

Ως ελάχιστη ανταμοιβή στην ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση χώρα βλέπει την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 ο Φερνάντο Σάντος.

Η "γαλανόλευκη" καλείται να κερδίσει τη θέση της στα τελικά της Βραζιλίας μέσω των διπλών αγώνων μπαράζ απέναντι στη Ρουμανία, στις 15 και 18 Νοεμβρίου.


Η πρόκριση για τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό ξεπερνά τα όρια της αγωνιστικής επιτυχίας και φτάνει εκείνα της εθνικής χαράς και υπερηφάνειας εν μέσω των δυσκολιών που περνά η Ελλάδα.
Κι αν δεν περισσεύει το ποδοσφαιρικό ταλέντο στην Ελλάδα, το αντίθετο συμβαίνει με το πάθος και τη διάθεση που πάντα δείχνουν οι διεθνείς για τη διάκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

Αυτό ήταν που έφερε το θαύμα του 2004 και αυτό είναι που ευελπιστεί να φέρει και το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού.

"Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι με τη χώρα τους από τη φύση τους και πολύ περήφανοι γι’ αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Κάθε φορά που πηγαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν, δίνουν τα πάντα, το 100%. Από άποψη ποιότητας, δεν μπορούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά δουλεύουμε σκληρά κι έχουμε πολύ πάθος.

Φυσικά όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα, υπάρχουν δυσκολίες. Ξέρουμε πως η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένας από τους τρόπους για να μας βοηθήσει να βγούμε από αυτή την άσχημη συγκυρία, όπως συνέβη όταν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".
Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο Σάντος σχολίασε ακόμη το αγωνιστικό προφίλ της Εθνικής Ελλάδας.

"Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πώς έχει χτιστεί η συγκεκριμένη ομάδα και ένα φυσικό στυλ που έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα από το Euro 2004. Αυτή η διοργάνωση άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι.
Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε αυτό, τα φυσικά του χαρακτηριστικά και έφτασε στην επιτυχία, σε μια μεγάλη νίκη. Μετά από αυτό η ταυτότητά της ως ομάδα καθορίστηκε. Κι αυτό είναι κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει", κατέληξε.