Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τζιάκομο Αγκοστίνι: Ο Λορένζο είναι το φαβορί.

Στη συμβίωση του Χόρχε Λορένζο με τον Βαλεντίνο Ρόσι αναφέρθηκε ο Τζιάκομο Αγκοστίνι. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνύπαρξη των δύο σπουδαίων αναβατών στη Yamaha, με κορυφαίος οδηγούς του παρελθόντος να θεωρούν ότι θα υπάρξουν προστριβές.


"Ο Βαλεντίνο και ο Χόρχε έχουν αναπτύξει τη σχέση τους όταν ήταν ομόσταυλοι την προηγούμενη φορά, αλλά είναι αδύνατο για εκείνους να κάνουν μια ολόκληρη σεζόν όντας φίλοι. Όταν έχεις δύο κόκορες στο ίδιο κοτέτσι, ο ένας θέλει να φανεί περισσότερο από τον άλλον.

Αυτό που επιθυμείς περισσότερο είναι να κερδίσεις τον αναβάτη με την ίδια μοτοσικλέτα με τη δική σου, διότι εκεί βλέπεις ποιος είναι πιο δυνατός. Αν είσαι πίσω από κάποιον με διαφορετική μοτοσικλέτα τότε η κατάσταση δεν είναι αρνητική, διότι υπάρχει ανισορροπία στη σύγκριση", ανέφερε ο Αγκοστίνι.

Ο 15 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί πως ο Ρόσι θα επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα στη Yamaha, αλλά φαβορί για τον τίτλο παραμένει ο Λορένζο.

"Ο Ρόσι θα κερδίσει ξανά με τη Yamaha, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει έναν ή δύο αγώνες τη χρονιά, αλλά δεν θα κυριαρχήσει όπως πριν. Οι αντίπαλοί του είναι νεότεροι και έχουν βελτιωθεί.
Ο Λορένζο είναι το φαβορί, παρότι ο Πεντρόσα, αν συνεχίσει να οδηγεί όπως έκανε στο τέλος της χρονιάς, θα είναι πολύ δυνατός. Ο Βαλεντίνο θα είναι ανάμεσά τους, διότι συχνά θα βρίσκεται στο βάθρο", κατέληξε.