Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πάμε στοίχημα Serie A: ΚΙΕΒΟ – ΡΟΜΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ (από 2001): 1-9-10
ΠΕΡΥΣΙ: ΚΙΕΒΟ-ΡΟΜΑ 0-0

ΚΙΕΒΟ: Με σύμμαχο τη τύχη η ανύπαρκτη εκτός Κιέβο έφτασε σε δεύτερο συνεχόμενο διπλό, αυτή τη φορά επικρατώντας 2-0 της Κάλιαρι. Μαγική εικόνα το ματς, δεν της άξιζε σε καμιά περίπτωση. Άνοιξε το σκορ στο 67’ με τον Παλόσκι στην πρώτη φάση που πλησίασε την εστία και στο 87’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Τερό. Σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού απομακρύνθηκε 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Τραγική η παράδοση με τη Ρόμα, μόλις μία νίκη στις 20 τελευταίες συναντήσεις τους, ενώ δεν την έχει κερδίσει ποτέ εντός έδρας (0-6-4), με τα 7 από τα 8 τελευταία να έρχονται under. Αμφίβολος ο επιθετικός Μοσκαρντέλι (6 συμμ.). Εκτός ο τερματοφύλακας Βιότι, ο αμυντικό Φράι και οι μέσοι Λουτσιάνο (10 συμμ./1 γκ./3 ασίστ), Βάτσεκ (6 συμμ.), Μπεντιβόλιο.


ΡΟΜΑ: 4η συνεχόμενη νίκη και σπουδαία εμφάνιση για τη Ρόμα, που επικράτηση δίκαια της Φιορεντίνα εντός έδρας με 4-2. Προηγήθηκε στο 7΄ με τον Καστάν, αλλά ισοφαρίστηκε γρήγορα. Ο Τόττι της ξαναέδωσε προβάδισμα στο 19’ και πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 45’. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν γρήγορα, αλλά η Ρόμα δεν της άφησε πολλά περιθώρια για κάτι καλύτερο και σφράγισε τη νίκη στο 89’ με τον Οσβάλντο. Μεσοβδόμαδα υποδέχθηκε την Αταλάντα για το κύπελλο και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά επικρατώντας άνετα με 3-0 (Πιάνιτς 21’, Οσβάλντο 31’, Ντέστρο 51’). Γκολ-γκολ και over τα 7 από τα 8 τελευταία στο πρωτάθλημα. Πατάει γερά στα πόδια της και μπήκε μετά από καιρό ξανά στην 5άδα, ισοβαθμώντας με τη Φιορεντίνα στους 29. Έχει τη καλύτερη επίθεση στη Σέριε Α (38), αλλά και μια από τις χειρότερες άμυνες. Αμφίβολοι ο αμυντικός Μπαλτσαρέτι (13 συμμ./1 ασίστ), ο μέσος Ταντέι (3 συμμ.) και οι επιθετικοί Ντέστρο (11 συμμ./4 γκ./1 ασίστ), Ζούνιορ Τάλο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η Ρόμα έχει πάρει φόρα και η αδύναμη Κιέβο, παρά τις πρόσφατες νίκες, δε θα  μπορέσει να τη σταματήσει. Διπλό στο 1.90