Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Όλα παίζονται στον 1ο όμιλο του Europa League

Παναθηναϊκός, Λάτσιο, Μάριμπορ και Τότεναμ διεκδικούν επί ίσοις, σχεδόν, όροις την πρόκριση στους "32" του Europa League.

Ένα απίστευτο αυτογκόλ του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 26’ έβαλε μπροστά στο σκορ της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ τους Ρωμαίους, με το "τριφύλλι" να δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, προσπάθησε να μπει δυνατά και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ωστόσο αυτό κατέστη δυνατό μόνο μετά τις αλλαγές του Ζεσουάλντο Φερέιρα και την είσοδο των Τοτσέ, Κουίνσι και Μαυρία στον αγωνιστικό χώρο.


Η πίεση των γηπεδούχων ολοένα και αυξανόταν, με τον Ισπανό επιθετικό να εκμεταλλεύεται στο 90’ τα κενά στην άμυνα της ιταλικής ομάδας και να χαρίζει στην ομάδα του τον πόντο της ισοπαλίας -όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Τότεναμ-, διατηρώντας την, παράλληλα, "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης.

"Οι παίκτες βλέπανε και καταλάβαιναν τι έπρεπε να κάνουν. Υπήρχε σαφής βελτίωση της ομάδας και σε κάποιες στιγμές, θα έπρεπε να είμαστε πιο τυχεροί.

Πιστεύω πως μετά από όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα της δουλειάς που έχουμε κάνει, αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε, γι’ αυτό λέω πως το παιχνίδι μου αφήνει μια ξηρή γεύση", ήταν τα λόγια του τεχνικού των "πράσινων".


Την ίδια ώρα, διεξαγόταν στη Σλοβενία, το ματς μεταξύ της Μάριμπορ και της Τότεναμ, το οποίο, εντέλει, ολοκληρώθηκε με το ίδιο σκορ (1-1).

Οι "πετεινοί" πίεσαν εξαρχής, προσπαθώντας να σκοράρουν κι είχαν κάποιες καλές στιγμές, πριν ο Μπέριτς στο 42’ εκμεταλλευτεί το "πάρε-βάλε" του Τάβαρες και ανοίξει το σκορ για τους οικοδεσπότες.

Στο β’ ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όπως ήταν αναμενόμενο , πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και ισοφάρισαν στο 58’ με τον Σίγκουρτσον για το τελικό αποτέλεσμα.
"Έχουμε δύο εντός έδρας ματς για να τα πάρουμε και να προκριθούμε. Πλέον, όμως, και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Έχουμε πάρει μία ισοπαλία με την Λάτσιο στην έδρα μας και με δύο ακόμα καλά αποτελέσματα στο γήπεδό μας θα μπορέσουμε να προκριθούμε", δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Αντρέ Βίλας Μπόας.

Η Λάτσιο έχει πέντε βαθμούς και δεσπόζει στην κορυφή του 1ου ομίλου, η Μάριμπορ είναι δεύτερη και μετράει τέσσερις, η Τότεναμ ακολουθεί με τρεις και ο Παναθηναϊκός με δύο.