Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Europa League: 3ος όμιλος

Η ΑΕΛ με νέο προπονητή υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε σε ένα... ιστορικό παιχνίδι, ενώ η Μαρσέιγ, επί γερμανικού εδάφους, θέλει να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση της Γκλάντμπαχ.

22:05 ΑΕΛ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο κακός χαμός γίνεται στο στρατόπεδο της ΑΕΛ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με αφορμή τη χρησιμοποίηση τιμωρημένου παίκτη, στη νίκη με 2-1 επί της Νέας Σαλαμίνας και στη θέση του προσελήφθη ο Ζόρζε Κόστα. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για την ομάδα της Λεμεσού μετά από πέντε αγώνες και κινδυνεύει να το χάσει στα... χαρτιά.

Η ήττα με 5-1 στην έδρα της Μαρσέιγ, την προηγούμενη αγωνιστική του Europa League, ανέδειξε προβλήματα στην άμυνα που δεν υπήρχαν παλαιότερα. Το κρίσιμο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή. Εκτός πλάνων οι αμυντικοί, Μαϊκόν και Θεοφίλου, ωστόσο είναι έτοιμος ο αμυντικός Ζιλμπέρτο

Τρία σερί δύσκολα παιχνίδια είχε η Φενέρ σε Ευρώπη και Τουρκία και πέρασε αλώβητη με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Η αρχή έγινε με το διπλό (2-4) στην έδρα της Γκλάντμπαχ, για το Europa League, αποτέλεσμα που την βάζει πιο δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Η συνέχεια έγινε με τον εντός έδρας νίκη (3-0) στο ντέρμπι με την Μπεσίκτας και την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1),κόντρα στην Μπούρσασπορ. Οι Γιόμπο, Μεϊρέλες και Τοπούζ είναι τραυματίες. Στην αποστολή κανονικά ο Γκονούλ και Τοπάλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΛ έχει προβλήματα και η αλήθεια είναι ότι δεν διάγει και την καλύτερή της περίοδο. Η αλλαγή προπονητή αναμένεται να επηρεάσει, όμως κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει θετικά ή αρνητικά. Το θετικό είναι ότι το γήπεδο θα γεμίσει, μιας που ένας αγώνας κόντρα σε ομάδα της Τουρκίας, έχει πάντα άλλη... βαρύτητα για τους Κύπριους οπαδούς. Η Φενέρ έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα την ΑΕΛ και να πάρει ένα διπλό που θα την φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

22:05 ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΑΡΣΕΪΓ

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Γκλάντμπαχ, στο στρατόπεδο της οποίας το κλίμα πλέον είναι πολύ κακό, ενώ... τρίζει η καρέκλα του Φαβρ. Με μόλις μια νίκη στα 10 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και με συγκομιδή μόλις έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές του Europa League, οι Γερμανοί δείχνουν ότι περνάνε περίοδο αγωνιστικής κρίσης.

Η εντός έδρας ήττα με 4-2 από τη Φενέρμπαχτσε, στην προηγούμενη αγωνιστική του Europa League κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πρόκρισης και πλέον η νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ είναι μονόδρομος. Ξανά εκτός ο Ρινγκ, ενώ επιστρέφει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Χάιμεροτ.
Η ομάδα της Μασσαλίας μετά την εντός έδρας πεντάρα (5-1), επί της ΑΕΛ και το 2-2 στο ντέρμπι με την Παρί, για το γαλλικό πρωτάθλημα, έδειχνε να έχει βρει τον δρόμο της, όμως έπεσε θύμα της Τρουά, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 1-0, με γκολ στο 89'. Για τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη και τώρα θέλει να δώσει τέλος σε αυτό.

Η Μαρσέιγ ταξιδεύει στη Γερμανία για δύο αποτελέσματα, καθώς ακόμα και η ισοπαλία δεν είναι κακή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα που έχει η αντίπαλός της. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Ζινιάκ. Εκτός ο στόπερ Ντιαουαρά. Στην αποστολή οι Αντρέ Αϊγιού, Αμαλφιτανό, Βαλμπουενά και Ρεμί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κακή αγωνιστική κατάσταση η Γκλάντμπαχ, η οποία δεν πείθει καθόλου τον τελευταίο καιρό. Γκρίνια και κακό κλίμα στα αποδυτήρια των γηπεδούχων και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γερμανοί θέλουν πάση θυσία τη νίκη και γι' αυτό θα ρισκάρουν. Η Μαρσέιγ θέλει το θετικό αποτέλεσμα, όμως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα κενά που θα δημιουργηθούν από το ανοιχτό παιχνίδι της αντιπάλου της. Ρίσκο στο να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες.