Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Preview Europa league: Λυων - Αθλετικ Μπιλμπάο



Έχοντας κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια στον όμιλο, η Λυών μπορεί να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον επόμενο γύρο αν πάρει με τρεις βαθμούς κόντρα στην Μπιλμπάο, την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Europa League την περσινή σεζόν.

Οι Γαλλοι κάνει εκπληκτικά πράγματα αυτή τη σεζόν αν και έχασαν πολύ σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι.

Ο Hugo Lloris, Aly Cissokho, Ederson και Kim Kallström έφυγαν από την ομάδα, ενώ ήρθαν οι Bisevac, Fabian Monzon και Arnold Mvuemba που είναι οι μόνες αξιοσημείωτες μεταγραφές.


Αυτό δεν εμπόδισε την Λυών αν έχει 18 πόντους στα 8 πρώτα παιχνίδια στην  Ligue 1, ενώ έχουν κάνει και καλό ξεκίνημα στην ευρωπαϊκή εκστρατεία τους.

Η Λυών κέρδισε την Σπάρτα Πράγας και Ιρονι Σμόνα και οδηγεί τον όμιλο με 6 βαθμούς.


Εκτός από το σημερινό ματς είναι οι Clement Grenier, Michel Bastos και Μιλάνο Bisevac ενώ ο Yoann Goucuff μπορεί να επιστρέψει. Ο Maxime Gonalons είναι αμφίβολος.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Vercoutre - Réveillere, Lovren, Kone, Dabo - Fofana, Gonalons, Gourcuff - Lacazette, Briand - Lopez.

Κάτι σαφώς συμβαίνει στην ομάδα που πέρυσι έφτασε στον τελικό του Europa League και του Copa del Rey, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα.

Η φυγή του Javi Martinez είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία για το εντελώς απογοητευτικό ξεκίνημα στην νέα σεζόν.

Η Μπιλμπάο έχει κερδίσει μόνο 2 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, και έχει πάρει μόνο ένα βαθμό μέχρι τώρα στον όμιλο και σήμερα πρέπει να κερδίσει στο Gerland προκειμένου να διατηρησεί τις ελπίδες της ζωντανές.

Οι Βάσκοι έκαναν μία καλή εμφάνιση στο Μεστάγια αλλά δεν κατάφεραν να πάτουν κάποιο βαθμό από αυτή την αναμέτρηση.
 
Οι Inigo Perez, Borja Ekiza και Iker Muniain έχουν όλοι αμφιβολίες τραυματισμού, αλλά ο Carlos Gurpegui επιστρέφει από την εγχώρια τιμωρία.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Iraizoz - Iraola, Gurpegui, Amorebieta, Aurtenetxe - Herrera, Iturraspe, De Marcos - Susaeta, Aduriz, Muniain.